Site coolinaria.ro

Briose cu ciocolata



Briose cu ciocolata

Ingrediente:
  • 250 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • un sfert de lingurita de sare
  • 200 ml lapte
  • 100 grame de unt topit
  • 2 lingurite de esenta (rom sau vanilie)
  • 1 ciocolata (50 grame rasa pe razatoarea mare iar restul taiat in cubulete mici)
  • Tava si hartie pentru briose
Mod de preparare:
1. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Intr-un vas amestecati ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati-le bine cu o lingura.

3. Intr-un alt vas amestecati ingredientele lichide : laptele (la temperatura camerei), untul topit, esenta, si cele 2 oua. Amestecati-le bine cu un tel.

4. Adaugati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati-le usor, astfel obtinand un aluat pufos. Nu folositi mixerul, pentru ca briosele nu vor mai fi pufoase.

5. Adaugati ciocolata rasa si amestecati.

6. Intr-o tava pentru briose (puteti folosi forme din silicon, sau forme individuale), puneti hartie pentru briose, sau daca nu aveti hartie pentru briose ungeti tava cu putin ulei sau unt. In hartia pentru briose turnati aproximativ 3 linguri de aluat, dar aveti grija sa ramana spatiu de un deget pana la buza formei. Puneti deasupra fiecarei briose cateva cubulete mici de ciocolata.

7. Introduceti briosele la cuptor pentru aproximativ 15 min. Dupa 10 minute verificati briosele cu o scobitoare. Daca scobitoarea introdusa in aluat iese curata (fara urme de aluat), briosele sunt coapte.

Briosele cu ciocolata pot fi servite atat reci cat si calde, însotite de o ceasca de ceai sau cafea !


Pofta buna!