Site coolinaria.ro

Cartofi cu mirodenii



Cartofi cu mirodenii

Ingrediente:
  • 400 gr cartofi
  • 4 catei de usturoi in coaja
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • Cimbru
  • Frunze de dafin
  • Sare si piper
Mod de preparare:
Cartofii se spala foarte bine, se scurg si se pastreaza in coaja.

Intr-un bol se sfarama cateva frunze de dafin si se adauga cimbru dupa gust.

Cartofii se pun intr-un vas, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, cu usturoiul in coaja si cu vinul. Se sareaza si se pipereaza dupa care se aduaga frunzele de dafin sfaramate si cimbrul.

Se pune la foc domol sa fiarba inabusit, intr-o tigaie cu pereti mai inalti, acoperiti cu capacul, timp de 20 min, amestecand din cand in cand cu o lingura sau spatula din lemn. Cand sunt gata, cartofii vor avea un aspect auriu.

Trebuiesc preparati in ultimul moment pentru a fi serviti imediat alaturi de friptura.
Gustul este special.


Pofta buna!