Site coolinaria.ro

Mini sufleuri de cartofi cu ciuperci



Mini sufleuri de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:
  • 250 gr ciuperci
  • 500 gr piure de cartofi
  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de unt topit si racit
  • Sare si piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se spala, se scurg de apa si se taie fin. Se inabusa intr-o tigaie pana ce se evapora apa.

Piureul de cartofi se amesteca cu ciupercile inabusite.
Galbenusurile se bat continuu. Li se adauga untul topit si racit, laptele, sarea si piperul. Se mai bat impreuna. Aceasta compozitie se amesteca cu piureul de cartofi si ciupercile.

Cuptorul se incalzeste la 180°C
Compozitia se pune in vase individuale si se pun intr-un vas la bain-marie. Introduceti-le in acest mod in cuptor pentru 30 min.

Serviti-le calde, imediat ce au fost scoase din cuptor.

Decorati-le dupa inspiratie, cu cateva fire de patrunjel tocate, cu o rondela de ceapa verde si 2-3 felii subtiri de ardei gras rosu.


Pofta buna!