Site coolinaria.ro

Mini Pandoro



Mini Pandoro

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 10 gr sare
  • 100 gr iaurt simplu
  • 75 ml ulei de masline extravirgin
  • Coaja rasa de la ½ lamaie
  • 100 gr galbenusuri de ou (cca 5 galbenusuri mijlocii)
  • 20 gr drojdie de bere
  • 50 ml apa Zahar tos Zahar pudra, fulgi din nuca de cocos pentru pudrat
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele si numai la sfarsit adaugati drojdia de bere. Lasati amestecul timp de 15 min la temperatura mediului ambiant (23°C).

Apoi puneti compozitia intr-un vas pe care il acoperiti cu o folie de plastic si il tineti peste noapte in frigider la o temperatura intre 0°C si 4°C.

A doua zi luati din compozitie si faceti un gen de briose de cca 60 gr fiecare pe care le puneti in forma de Mini Pandoro de la Silikomart.

Le acoperiti cu un servetel si le lasati apoi la temperatura camerei sa dospeasca. Cand compozitia s-a ridicat pana la nivelul formei, puteti sa le puneti in cuptor la copt. Timpul de coacere va fi de 30 min la o temperatura intre 180°C si 200°C. Acesta poate varia si in functie de tipul de cuptor pe care-l aveti.

Dupa ce s-a verificat daca sunt coapte, se scot din forma, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos iar cand sunt racite in totalitate se completeaza cu un strat fin de zahar pudra.


Pofta buna!