Site coolinaria.ro

Mini tarte ca in Savoya



Mini tarte ca in Savoya

Ingrediente:
  • Aluat congelat, procurat din comert
  • 4 oua de prepelita (sau 4 oua de gaina)
  • Sunca de Praga (sau ceva similar)
  • 4 cartofi pisati ca pentru piure
  • 4 frunze de ceapa verde
  • 1 lingura de otet din mere
  • Sare si piper
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 220ยบ C

Aluatul se intinde pe planul de lucru - in prealabil pudrat cu faina - si se decupeaza 4 cercuri egale. Se dau la rece.

Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi si se pun la fiert cu apa si sare pentru 20 min.

Frunzele de ceapa verde se spala si se taie cu ajutorul unei foarfece cu 5 lame, speciala pentru taiat verdeturi.

Se scurge apa de la cartofii deja fierti si acestia se zdrobesc cu furculita. Se adauga untul si ceapa verde taiata. Se amesteca totul si se pastreaza la cald.

Cercurile din aluat se pun in tava cuptorului pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Se dau la cuptor si se coc timp de 20 min.

Ouale se fierb in apa clocotita cu putina sare si o lingura de otet, ochiuri romanesti. Se scot si se pun de-o parte sa se scurga.

Pe fiecare disc copt se aseaza cate un strat de piure apoi se adauga cate o felie de sunca, peste care se aseaza cate un ochi romanesc.
Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste cald.


Pofta buna!