Cu o seara inainte de a prepara acest aperitiv preparati o coca din faina, lapte caldut, drojdie de bere uscata si un praf de sare. Se amesteca aceste ingrediente si se framanta cu mana cca 3 min. Se acopera vasul si se lasa la temperatura camerei. Se lasa 30 min sa creasca. Se adauga apoi oul si 60 gr de unt topit. Se mai framanta cu mana inca 3 min. Se lasa sa se odihnesca 30 min. Se introduce apoi in frigider la rece, pana a doua zi.
A doua zi se taie cascavalul in mici bucatele dupa ce i s-a inlaturat coaja. Se incorporeaza in coca impreuna cu anasonul, chimenul, nucsoara si piperul. Aluatul trebuie sa fie deja crescut. Se framanta cu mana 3 min.
Migdalele se taie fin, in lungime.
Cuptorul se preincalzeste la 150ÂșC. Untul care a ramas se topeste si cu o pensula curata se ung formele de mini-kugluf.
Se pun intai in fiecare forma cateva bucatele de migdale taiate.
Aluatul se taie in 12 bucatele egale. Se pune cate o bucata din aluat in fiecare forma de copt. Se introduc in cuptor si se coc cca 30 min.
Se lasa sa se racoresca inainte de le scoate din forme.
Pofta buna!