Site coolinaria.ro

Prajitura Ursulet



Prajitura Ursulet

Ingrediente:
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lamaie: coaja rasa si suc
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un vas se freaca spuma untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Se adauga oul batut ca la omleta, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se pune si faina cernuta amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia. Se pregateste forma de silicon. Daca este folosita prima data, necesita ungerea ei cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza cu ajutorul unei spatule speciale. Nivelul ei trebuie sa fie la 2/3 din inaltimea formei.

Cand prajitura se coace volumul ei se mareste.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Timpul de coacere este de cca 40-45 min. Se verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori de lemn.

Cand este gata se scoate din cuptor si se pune pe platoul de servit. Se orneaza in functie de inspiratie, fie cu ornamente de decor, cu bucatele de ciocolata, bomboane colorate sau pudrata cu zahar si cacao.


Pofta buna!