Site coolinaria.ro

Prajiturele "Sat in iarna"



Prajiturele

Ingrediente:
  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 125 gr pudra de migdale
  • 5 albusuri
  • - Pentru ornare:
  • Zahar pudra
  • Bombonele decor
  • Stilouri cu glazura pentru decorat, diverse culori
Mod de preparare:
Untul se topeste la foc mic. Se da deoparte ca sa se raceasca.

Intr-un castron se amesteca zaharul, pudra de migdale si faina.

Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul de faina, zahar si pudra de migdale. La final se adauga untul topit si este racit.

Compozitia realizata se pune in forma de silicon in asa fel incat fiecare alveola a formei sa fie bine umpluta.

Se coace la foc moderat timp de 20-25 min.
Se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca pot fi scoase din cuptor. Forma se scoate din cuptor iar prajiturelele mai trebuiesc tinute in forma inca 10-15 min ca sa se mai racesca.

Se aseaza pe un platou si se decoreaza dupa preferinta. Acoperisul caselor poate fi pudrat cu zahar pudra, gemuletele si usile cu glazura maro, stelute si bombonele pe acoperisuri.


Pofta buna!