Site coolinaria.ro

Veverita


Procurandu-va aceasta forma simpatica de prajitura, veti face o surpriza placuta, dar si savuroasa celor mici. Cu totii stim ca ei sunt mari amatori de ciocolata, dar pentru ca ii iubim, ii si protejam. De aceea, aceasta reteta are avantajul de a fi gustoasa ca o ciocolata dar cu cantitate minima de cacao.

Veverita

Ingrediente:
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar brun
  • 2 linguri cu varf cacao olandeza
  • 1 ou
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura stafide si/sau 1 lingura nuci macinate,
  • 1 lingura gem acrisor (de caise, prune sau gutui)
Mod de preparare:
Oul se freaca cu zaharul si vanilia intr-un bol, pana ce se omogenizeaza compozitia. Untul se topeste si se raceste. Se adauga compozitiei si se bate in continuare. Se adauga faina, cacaua, stafidele, gemul acrisr. Se amesteca bine ca toate aceste sa fie bine incorporate. La final se adauga bicarbonatul pe care l-am stins in prealabil cu zeama de la ½ lamaie.

Cuptorul se incalzeste la 180°.
Compozitia se toarna in forma de silicon si se niveleaza ca aceasta sa intre bine in toate alveolele. Se coace in primele 10 min la temperatura initiala, dupa care se continua coacerea inca 10-15 min la temperatura redusa. Se verifica stadiul coacerii cu ajutorul unei scobitori sau cu ajutorul unui ac special de verificat.

Se scoate din cuptor si se mai lasa minimum 15 min sa se racoresca. Se aseaza pe un platou si se serveste insotita de putina frisca sau de un sos de ciocolata.


Pofta buna!