Site coolinaria.ro

Compot aromat cu mere



Compot aromat cu mere

Ingrediente:
  • 2 mere mari zemoase si usor dulci
  • 30 gr zahar brun
  • 2 linguri sirop de artar
  • 3 smochine uscate
  • 1 lingura stafide
  • 100 ml suc de mere
  • Sucul de la o lamaie
  • 2-3 cuisoare
  • 1 praf de scortisoara, esenta de vanilie si/sau rom (infunctie de preferinta), putin ghimbir ras
Mod de preparare:
Stafidele se taie in doua, smochinele se taie in 4 sau 6, si se introduc la hidradat in sucul de mere. Se lasa in asteptare.

In acest timp, merele se curata de coaja, li se indeparteaza partea cu seminte si se taie in cubulete de cca 1cm. Merele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul, siropul de artar, sucul de lamaie, cuisoarele, smochinele si stafidele taiate si sucul in care acestea au fost tinute. Se adauga deasemenea mirodeniile. Se pun pe foc pentru a fierbe. Focul se reduce cand acestea incep sa fiarba. Se amesteca usor pana ce zaharul se topeste dar dar cubuletele de mere trebuie sa-si pastreze forma.

Siropul format se strecoara si se pune din nou la fiert la foc redus in asa fel incat aproape 1/3 din el se reduce prin fierbere. Acesta se toarna peste fructele deja fierte si se lasa sa se racoaresca inainte de a fi servit.


Pofta buna!