Site coolinaria.ro

Compot din mere si pere


Compotul din gutui, compotul din mere sau din oricare alt fruct este desertul usor de preparat, fara pretentii care poate fi facut chiar si cand suntem in criza de timp.

Bogat in vitamine, fier si alte minerale in functie de calitatile fructului din care este facut, compotul este un bun mijloc de a-i determina pe copii sa manance fructe.

Reteta de compot pe care v-o oferim este putin diferita de stilul nostru de preparare a compoturilor.
Acest desert este originar din Franta si reprezinta un amestec de fructe care sunt preparate in sirop de zahar sau miere si este total diferit preparat decat la noi.

Va invitam sa descopriti o alta varianta de compot pe care sa o preparati si sa o oferiti cu dragoste celor dragi, fie ei mici sau mari.

Compot din mere si pere

Ingrediente:
  • 1 kg de mere de diverse varietati (Jonathan, Golden, Bot de iepure, etc)
  • 2 pere mijlocii
  • Sucul de la ½ lamaie
  • 1 lingura de miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Se pun intr-un vas la fiert apa cu mierea. Merele si perele se curata de coaja, se scot partile lemnoase si se taie in mici bucatele. Se pun peste siropul care este deja preparat si se stropesc cu sucul de lamaie. Se inabusa pana ce devin mai moi. Se amesteca continuu pana ce fructele se inmoaie. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se presara putin praf de scortisoara pe deasupra pentru aroma si decor. Se servesc natur sau dupa ce s-au racorit compotul acesta va fi insotit de 1-2 lingurite de branza de vaci proaspata.

Perele se pun in acesta combinatie pentru a inlocui zaharul.
Compotul din mere si pere se poate mixa cu ajutorul unui mixer pentru a obtine o pasta. I se poate adauga un topping preparat din smantana lichida, batuta cu putin zahar. Se poate decora deasemenea cu o lingura de dulceata si putina frisca si un praf de scortisoara macinata.


Pofta buna!