Site coolinaria.ro

Clatite cu petale de trandafiri


O legenda din vremuri stravechi spune ca printesele, inaintea nuntii, savurau cu mare placere clatite cu petale de roze. Aceste clatite erau considerate a fi ultima lor masa ca fecioare si ar fi avut darul de a oferii catifelare si prospetime obrajilor acestor tinere sotii.

Clatite cu petale de trandafiri

Ingrediente:
  • 1 mana de petale de trandafiri rosii sau roz
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita apa de portocal (de la magazinele naturiste)
  • 1 praf de sare
  • Zahar pudra dupa preferinta
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu zaharul vanilat, sarea si ouale. Se adauga putin cate putin laptele, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para. Se adauga si apa de portocal. Daca totusi compozitia este prea vascoasa se mai adauga lapte. Este de preferat ca aceste clatite sa fie fine, pentru a fi usor de rulat sau impaturit.

Compozitia se lasa sa se odihnesca cca 1 ora.

Pentru prajirea fiecarei clatite sunt necesare max. 3 min. Untul se pune la topit in tigaie. Surplusul de unt se strange pe un servet de hartie. Se reutilizeaza pentru fiecare clatita care se va praji.

Cu ajutorul unui polonic se toarna din compozitie in tigaia unsa cu unt si incinsa bine si se prajesc clatitele, una cate una, pe ambele parti. Se pun una peste alta intr-o farfurie. Dupa ce toate au fost prajite se ia fiecare clatita si se reincalzeste in tigaie, numai pentru cateva secunde si, calda fiind, se presara cateva petale de trandafiri, putin zahar pudra si, fie se impaturesc in patru, fie se fac rulou. Se servesc caldute, intr-un decor romatic, cu sampanie si indragostiti.


Pofta buna!