Site coolinaria.ro

Frunze crocante


Frunzele sunt producatoarele noastre de oxigen si de aceea pot fi folosite in fitoterapie. Ele pot fi ‘’transformate’’ in minunate si miraculoase medicamente naturale prin infuzii si decocturi.

Cei care in copilarie au dat dovada de multa curiozitate au gustat din frunzele diferitilor copaci si stiu de exemplu, ca frunzele de tei au un gust usor dulceag-acrisor.

Dintr-un kg de frunze de tei putem face un decoct punandu-le la fiert in 3l de apa. Decoctul se toarna in cada si obtinem relaxarea bine-venita dupa o zi stresanta.

Pe langa leacurile pe care le puteti ‘’fabrica’’ acasa, va invitam sa realizati si un dulce interesant, facut din aceste frunze de tei, apanajul primaverii care va veni.

Frunze crocante

Ingrediente:
  • 20 frunze fragede de tei
  • 50 ge unt
  • Zahar pudra
Mod de preparare:
Fiecare frunza se culege cu codita, se spala si se sterge de apa.
Cuptorul se incinge la 180º C

Untul se topeste intr-o craticioara, dar cu grija sa nu se arda, sa nu fumege si sa nu-si schimbe culoarea.

Se introduce fiecare frunza in untul topit si se aseaza apoi intr-o tava de cuptor. Se tin in cuptor cca 2 min. Se scot, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra, dupa preferinta.


Pofta buna!