Site coolinaria.ro

Gogosele pentru umplut


In varianta sarata sau dulce, aceste gogosele sunt usor de realizat, cu ingrediente pe care le aveti cu siguranta in camara. Ceea ce le va face sa fie apreciate va fi varietatea de umpluturi, in functie de ceea ce preferati.

Gogosele pentru umplut

Ingrediente:
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 75 gr unt
  • 100 gr faina
  • 3 oua intregi + 1 galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180°C.

Intr-un vas se amesteca apa cu laptele si sarea si se adauga untul taiat bucati mici. Se pune la fiert pe flacara. Cand incepe sa clocoteasca se adauga dintr-o singura miscare toata faina si se amesteca energic pentru a o ingloba foarte bine si a evita formarea de cocoloase.

Daca considerati ca nu este suficienta faina si compozitia nu are consistenta unui aluat de copt, puteti adauga 1-2 linguri suplimentare.

Continuati sa fierbeti compozitia inca cca 2 min pana ce aluatul se desprinde cu usurinta de peretii vasului si de pe lingura sau telul cu care ati amestecat.

Dati deoparte sa se mai raceasca putin si adaugati ouale unul cate unul, amestecand continu pentru a le ingloba bine in compozitie.

Se pregateste o tava pe care o acoperim cu o coala de hartie de copt. Cu ajutorul unei lingurite punem din aluat in asa fel incat sa existe spatii intre gogosele si dupa ce completam tava, o introducem in cuptorul incalzit in prealabil pentru cca 15 min. Cand sunt gata gogoselele trebuie sa aibe o culare aramie.

Se taie fiecare gogosica in doua, transversal si pot fi umplute cu diverse umpluturi. Pentru varianta dulce le putem umple cu crema de cacao, vanilie, lamaie, ciocolata, cu crema de branza de vaci, stafide si smantana dulce sau simplu, cu inghetata. Se poate adauga un sirop din cacao sau din miere topita.

In varianta sarata gogoselele pot fi umplute cu carne tocata care se inabusa bine inainte sau cu o crema de 3 branzeturi omogenizate cu unt (se freaca telemeau cu cascavalul ras, cu branza de vaci la care adugam sare piper unt si verdeata).

Se aseaza in frigider pentru 1-2 ore inainte de a le servi.


Pofta buna!