Site coolinaria.ro

Supa de ceapa cu crutoane


Va intrebati de ce oare am ales ca reteta supa de ceapa. Raspunsul poate veni si de la un nutritionist care poate afirma ca valoarea calorica a acestei supe este foarte mica de 34 kcal la 100 gr. Pe langa aceasta calitate hipocalorica, supa are un gust deosebit si poate constitui un fel principal la masa noastra de pranz sau chiar intr-o seara rece ca cele care sunt acum.

Supa de ceapa cu crutoane

Ingrediente:
  • 5 cepe mari
  • 1,5 l supa de pasare
  • 1 lingura faina
  • 1 castronel cu crutoane (preparate din ½ paine)
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 varf cutit de piper macinat
Mod de preparare:
Se prepara supa de pasare fie in modul biencunoscut, fie folosind cuburile de supe concentrate. Pentru realizarea supei se urmeaza instructiunile de pe cutie.

Ceapa se curata si se taie fin. Intr-o tigaie se inabusa ceapa in uleiul incins. Se sareaza si se pipereaza putin.

Ceapa inabusita se amesteca cu faina.

In oala in care a fost pregatitat supa de pui se toarna ceapa inabusita si amestecata cu faina. Se omogenizeaza bine si se pune la fiert, la foc redus pentru cca 20 min. La finalul perioadei de fierbere se adauga smantana, amestecand usor.

In acest timp preparati crutoanele, taind painea in cubulete pe care le introduceti in cuptor pentru a fi rumenite.

Supa se serveste in cupe in care am presarat cascavalul ras.


Pofta buna!