Site coolinaria.ro

Crepe Suzette


Povestea acestor crepe Suzette este deja bine cunoscuta. El este un desert frantuzesc tocmai potrivit pentru o seara intre indragostiti, plin de arome suave si finete.

Clatitele sunt usor de preparat, cheia este sosul din caramel si lichior de portocale celebru Grand Marnier.

Cel mai simplu mod de a pregati Crepe Suzette este de a pune peste clatitele fine, proaspat facute si inca fierbinti, lichiorul de portocale.

Pentru o senzatie deosebita, pentru o seara romantica, puteti incerca chiar sa le flambati.
O alta metoda pentru a tine calde clatitele este de a incalzi foarte bine farfuriile inainte de a aseza clatitele pentru a fi servite.

Crepe Suzette

Ingrediente:
  • 6 clatite
  • 55 gr sos caramel (din comert)
  • 150 ml suc de portocale
  • 5 gr maizena
  • 300 ml lichior Grand Marnier
  • 15 gr unt
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se varsa sucul de portocale, sosul caramel si maizena. Se amesteca bine pentru a fi omogenizata compozitia inainte de a pune tigaia pe foc. Se amesteca continuu si se mai adauga untul si mai apoi lichiorul.

Pe un platou se aseaza clatitele impaturite in 4, dupa care se toarna peste ele sosul de caramel cu lichior.

Daca s-au racit, puteti sa le incalziti in cuptor la temperatura de 180°C sis a le serviti imediat.


Pofta buna!