Site coolinaria.ro

Briose cu ciocolata si zmeura


Combinatia este un deliciu rafinat si un amestec de pasiune si prospetime, stiindu-se faptul ca ciocolata da senzatia de placere. Deasemenea ciocolata cu concentratie de la 60% cacao are o valoare nutritiva si energetica importanta iar sanatatea Dvs are numai de castigat prin nivelul ridicat in antioxidanti, antidepresivi si aport in magneziu

Briose cu ciocolata si zmeura

Ingrediente:
  • 200 gr ciocolata neagra cu 70% cacao
  • 80 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 150 gr branza de vaci proaspata
  • 80 gr faina
  • 100 - 125 gr zmeura
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180°C si pregatiti 6 forme din silicon pentru briose.

Ciocolata se rupe in bucati si se topeste fie la bain-marie fie in cuptorul cu microunde. Se amesteca apoi cu untul inmuiat si el in acelasi mod. Se omogenizeaza compozitia. Separat, se freaca energic ouale cu zaharul pana ce acestea se albesc, se incorporeaza branza de vaci proaspata, faina si amestecul din ciocolata si unt. Se obtine o pasta consistenta care se pune in cele 6 forme de silicon. Zmeura se repartizeaza egal in cele 6 forme. Se pun in cuptorul preincalzit si se coc pentru aproximativ 10 min. Se stinge focul dar se mai lasa in cuptor - cu usa deschisa - pana ce se racesc.

Se servesc reci.
In cazul in care nu reusiti sa gasiti zmeura puteti folosi orice alt fruct uscat, deshidratat sau congelat.

Daca dispuneti de fructe deshidratate sau uscate (caise, prune, smochine, ananas – intregi sau din cocktailuri de fructe deshidratate) este indicat sa le rehidratati cu ajutorul unui ceai inainte de a le folosi sau puteti folosi deasemenea nuci, alune si/sau migdale.

Fructele congelate – ca de exemplu visinele, ciresele - le scoateti din congelator cu cel putin o ora inainte de a le pune in briose, le asezati intr-o sita deasupra unui vas si le lasati sa se decongeleze. Siropul se va scurge iar fructele vor putea fi folosite – cam 3 pentru fiecare briosa.


Pofta buna!