Site coolinaria.ro

Salata de orez, struguri si pui


O salata cu arome mediteraneene, foarte usor de pregatit. Ingredientele le aveti la indemana si ceea ce va ramane este sa incercati un fel de mancare ce poate fi servit ca fel principal sau care poate fi foarte simplu un element al unui bufet suedez, la un party intre prieteni sau pregatit rapid in cazul in care cineva neasteptat va trece pragul casei la ceas de cina.

Salata de orez, struguri si pui

Ingrediente:
  • 250 gr orez de diferite tipuri (prefiert, salbatic, balsamic, etc)
  • 1 piept de pui, taiat lamele fin (ca pentru shaorma)
  • 150 gr struguri dulci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 portocala
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper macinat
Mod de preparare:
Pieptul de pui se unge cu ulei, cu zeama de lamaie, se sareaza si se asaza intr-un vas acoperit sa se marineze pentru o ora intr-un loc racoros.
Patrunjelul se spala, se scurge bine si se taie marunt.
Orezul de diferite tipuri, fiind bine amestecat, se pune la fiert intr-un vas cu apa sarata. Dupa ce fierbe, i se scurge apa si fierbinte se amesteca cu 3/4 din patrunjelul tocat fin. Se lasa sa se racoreasca.

Strugurii se spala, se scurg de apa si fiecare bob se taie in doua si se amesteca cu orezul cu verdeata.
Portocala se taie si se stoarce, iar sucul ei se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline si cu un praf de sare. Orezul cu patrunjel si struguri se amesteca cu acest sos.

In paralel, pieptul de pui marinat si taiat in lamele subtiri se frige la gratar. Imediat ce este gata se pune peste orezul cald.
Se serveste cald cu patrunjel proaspat taiat presarat pe deasupra.


Pofta buna!