Site coolinaria.ro

Gogosele cu mere


Doriti sa preparati urgent un desert? Nu doriti sa va complicati existenta cu retete de prajituri sau creme sofisticate? Cineva s-a anuntat ca trece pe la voi si nu aveti la indemana prea multe ingrediente? Asta ar putea fi o solutie rapida, economica si mai ales… gustoasa!

Gogosele cu mere

Ingrediente:
  • 100 gr faina
  • 50 gr maizena
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar (sau praf de copt)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 4 mere
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • 0,5 l ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca. Compozitia rezultata trebuie sa aiba un aspect omogen, sa fie groasa si consistenta, dar usor fluida (nu va fi precum coca traditionala de gogosi), sa poata fi pusa cu lingura la prajit.

Merele se curata de coaja si se taie in 8. Se introduc in compozitie, astfel incat sa fie bine acoperite de aluat.
In uleiul incins in prealabil se pun bucatile de mere date prin aluat. Este de preferat sa folositi un ceaun pentru prajirea gogoselelor.

Se pun maxim 10 bucati de mere odata. Ele vor cadea mai intai adanc in uleiul incins, ca mai apoi sa se ridice la suprafata. Cu ajutorul unei spumiere se scot dupa ce au capatat o culoare aramie. Se scot pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime, se asaza apoi pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca doriti sa inlocuiti merele, puteti incerca sa pregatiti compozitia cu pere, clementine sau banane.


Pofta buna!