O reteta simpla, dar plina de ingeniozitate, potrivita pentru o masa ce dorim a se finaliza cu un desert fin si savuros.
Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana ce compozitia se albeste si devine cremoasa. Se incorporeaza mascarpone cu ajutorul unei spatule.
Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga compozitiei realizate inainte.
Se amesteca intr-un castron cafeaua rece cu vinul licoros.
Pregatiti sase pahare inalte pentru servit.
Turnati mascarpone pana la jumatatea paharelor si adaugati cate 2 bucati de miez de nuca.
Se iau rand pe rand cate 2 biscuiti, se introduc pentru scurt timp in amestecul de alcool si cafea, se faramiteaza, se pun in pahar, dupa care se acopera cu cea de-a doua jumatate de cantitate de crema.
Se decoreaza cu cate 1 lingurita de nuca pisata.
Paharele se pun la frigider pentru minimum 2 ore.
Pofta buna!