Site coolinaria.ro

Marul dragostei


Marul, fructul interzis este laitmotivul oricarei retete care se vrea preparata cu o ocazie asa speciala pentru o seara intre indragostiti. Este important sa nu uitati paharele de sampanie roze, care vor completa si armoniza aromele si, in acelasi timp, vor bucura papilele gustative cu senzatii noi.

Marul dragostei

Ingrediente:
  • 4 mere mici
  • 350 gr zahar zahar cubic
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • cateva granule (sau picaturi) de colorant rosu alimentar
  • 5-10 gr unt
Mod de preparare:
Merele se spala si se sterg foarte bine. Se pune in locul coditei cate o scobitoare din lemn. Se lasa deoparte, in asteptare, pana ce se pregateste caramelul.

Zaharul se pune intr-un vas cu fund dublu pentru a evita arderea. Se adauga apa minerala si granulele de colorant alimentar. Se pun pe foc mic. Nu se mesteca pana ce culoarea zaharului nu a capatat o nuanta de galbui, usor rosiatic.
Se da vasul de pe foc si imediat se amesteca cu sucul de lamaie pentru a opri caramelizarea zaharului.

Merele se iau de scobitoare si se introduc in caramelul astfel obtinut. Se lasa sa se intareasca pe un platou pe care l-am uns cu putin unt.
Va fi un mar cu coaja crocanta de un rosu pasional!
Pentru un plus de efect, puteti trece merele (in caramelul cald inca) printr-un strat de alune maruntite.


Pofta buna!