Marul dragostei
Marul, fructul interzis este laitmotivul oricarei retete care se vrea preparata cu o ocazie asa speciala pentru o seara intre indragostiti.
Este important sa nu uitati paharele de sampanie roze, care vor completa si armoniza aromele si, in acelasi timp, vor bucura papilele gustative cu senzatii noi.
Ingrediente:
- 4 mere mici
- 350 gr zahar zahar cubic
- 4 linguri de apa minerala
- 1 lingurita suc de lamaie
- cateva granule (sau picaturi) de colorant rosu alimentar
- 5-10 gr unt
Mod de preparare:
Merele se spala si se sterg foarte bine. Se pune in locul coditei cate o scobitoare din lemn. Se lasa deoparte, in asteptare, pana ce se pregateste caramelul.
Zaharul se pune intr-un vas cu fund dublu pentru a evita arderea. Se adauga apa minerala si granulele de colorant alimentar. Se pun pe foc mic. Nu se mesteca pana ce culoarea zaharului nu a capatat o nuanta de galbui, usor rosiatic.
Se da vasul de pe foc si imediat se amesteca cu sucul de lamaie pentru a opri caramelizarea zaharului.
Merele se iau de scobitoare si se introduc in caramelul astfel obtinut. Se lasa sa se intareasca pe un platou pe care l-am uns cu putin unt.
Va fi un mar cu coaja crocanta de un rosu pasional!
Pentru un plus de efect, puteti trece merele (in caramelul cald inca) printr-un strat de alune maruntite.
Pofta buna!