Site coolinaria.ro

Foietaj cu carne de vita


Incercati sa schimbati din obiceiurile culinare pe care le aveti. Veti descoperi ceva nou. Gustul pare a fi acelasi, dar totusi e altceva. La prima lectura, veti identifica banala reteta de musaca. La final, veti avea un foietaj fin cu umplutura de carne de vita.

Foietaj cu carne de vita

Ingrediente:
  • 1 pachet foietaj pentru placinta (cca 8 foi)
  • 1 kg carne de vita tocata
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 cutie rosii decojite si taiate, in suc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita rasa cu chimen
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit piper macinat
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare timp de 20 min.
Ceapa se curata de coaja si se taie fin dupa care se pune la inabusit intr-o tigaie cu ulei incins.
Cuptorul se incalzeste la 180°C si se unge o tava cu ulei de masline.

Intre timp cartofii fierti se zdrobesc cu furculita si se adauga la carnea tocata. Peste carnea tocata se mai adauga ouale batute cu un praf de sare, ceapa inabusita, rosiile taiate si restul condimentelor.

Foile de placinta se impart in 2 parti. Jumatate dintre ele vor sta la baza preparatului. Fiecare foaie se unge cu untul topit. Se intinde compozitia cu carne si condimente pe foietaj in asa fel incat acesta sa fie liber, fara compozitie, de jur imprejur. Se acopera compozitia cu restul de foi, care in prealabil au fost unse una cate una cu untul topit. Marginile foietajului de deasupra vor acoperi marginile si vor fi trecute pe sub foile care sunt ca baza, astfel compozitia nu va fi lasata libera.

Se introduce tava in cuptor si se coace la temperatura indicata timp de 30-40 min. Se scoate din cuptor cand foietajul a capatat o culoare aurie.
Se serveste imediat ce a fost scos din cuptor insotit de o salata de sezon.


Pofta buna!