Frisca dulce sau sarata
Aceasta finete de smantana batuta, sarata sau dulce, este o delicatesa ce incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Cu ajutorul mixerului veti face minuni si veti putea fi fericiti ca i-ati intrecut pe cei mai talentati maestri bucatari.
Ingrediente:
- smantana
- diverse arome - dulci sau sarate
Mod de preparare:
Un secret: daca doriti sa aveti reusita in pregatirea oricarui tip de frisca, puneti smantana intr-un bol din inox si introduceti-l in congelator timp de 15 minute inainte de a o bate cu mixerul. Bateti de la o viteza redusa catre o viteza mai mare.
Pentru un plus de placere, incercati sa pregatiti frisca dulce, cu zahar si fructe zdrobite sau sarata cu alune zdrobite in mojar, care ar putea insoti o tartina de paine prajita cu somon sau o spuma cu sfecla rosie. Veti avea nu numai o culoare interesanta ci si un gust surprinzator si savuros.
Se poate realiza de asemenea o frisca cu sos de rosii si cativa creveti decorticati. Sosul de rosii se adauga smantanei batute energic, se sareaza si pipereaza si apoi se tine la frigider cca 3 ore inainte de a fi servita. Frisca astfel obtinuta se decoreaza cu cativa creveti care au fost in prealabil decorticati.
Proaspata si savuroasa!
Pofta buna!