Site coolinaria.ro

Lasagna cu spanac


Vizita anuntata in ultimul moment? Parintii sau prietenii apropiati s-au gandit sa va viziteze seara sau poate la pranz intr-o duminica? Nici o problema!
Va propunem o reteta de lasagna foarte simpla si cu care veti surprinde cu siguranta. Este vorba despre o reteta savuroasa si fina, datorita combinatiei minunate si a ingredientelor folosite: lasagna cu spanac in care am adaugat lapte de cocos.
Laptele de cocos inlocuieste cu succes sosul bechamel care este recomandat in general in retetele de lasagna.

Lasagna cu spanac

Ingrediente:
  • 1,5 - 2 kg spanac
  • 1,5 pachet foi lasagna
  • 1 cutie lapte de cocos (cca 400 ml)
  • 1 cutie rosii decojite si taiate, in suc de rosii (cca 380 gr)
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 praf de piper, diverse condimente dupa preferinta
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Spanacul se pregateste ca umplutura pentru lasagna. Daca este congelat se lasa sa se dezghete, iar daca este proaspat se opareste, se scurge putin si se toaca marunt cu ajutorul unei spatule sau unei linguri din lemn.

Intr-o cratita se pun 1-2 linguri de ulei de masline care se incing cu grija, fara a-l lasa sa fumege, altfel gustul si calitatile sale se vor pierde. Se pun de asemenea pentru cateva secunde si usturoiul taiat rondele pentru a se inabusi, cu grija, fara a-l arde. Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca cateva minute pe foc redus.

Se da deoparte si se se lasa in asteptare. Compozitia aceasta nu trebuie sa fie uscata si fara lichid. De aceea, in caz de nevoie, se mai adauga 1/2 pahar de apa si se da in cateva clocote mici amestecand mereu sa nu se prinda de vas.

Se alege o tava de friptura de dimensiune mica (20x35 cm). Se unge cu putin ulei de masline si se picura putin lapte de cocos.
Se asaza primul strat de foi de lasagna, se stropeste cu uleiul de masline, se intinde cu ajutorul unei pensule, se toarna apoi si lapte de cocos in asa fel incat foile sa fie bine umezite de cele doua. Se pune apoi stratul de spanac, se niveleaza si se procedeaza identic cu restul de trei straturi pe care le vom alterna.

Pe ultimul strat, dupa ce acesta a fost bine uns cu ulei si lapte de cocos, se toarna continutul cutiei de rosii decojite in suc. Se presara sare si diverse alte condimente, dupa care tava se acopera cu o folie de staniol si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.

Temperatura in cuptor trebuie sa fie de 160-170ÂșC. Se lasa in interiorul cuptorului cca 40 min. Veti constata ca dupa cca 30 min lasagna creste in tava. In ultimele 5 min se descopera tava.
Se serveste imediat ce ati scos-o din cuptor, insotita de o salata verde.


Pofta buna!