Site coolinaria.ro

Prajitura cu ricotta


O forma interesanta de prajiturele, cu o reteta usor de preparat, este ideala pentru copii, care vor fi primii admiratori si degustatori ai acestui desert simpatic.

Prajitura cu ricotta

Ingrediente:
  • 100 gr ricotta (branza dulce)
  • 80 gr zahar
  • 1 ou intreg
  • 6 gr gelatina
  • coaja de lamaie – facultativ
  • esenta de vanilie
  • scortisoara macinata
Mod de preparare:
Intr-un bol, se amesteca cu ajutorul unui tel ricotta cu 50 gr zahar pana ce se obtine o crema omogena. Se adauga coaja rasa de lamaie, scortisoara macinata si/sau esenta de vanilie.

Gelatina se lasa la inmuiat cca 5 min pana ce devine moale.
Intr-un vas se bate oul intreg cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune la foc. Se amesteca continuu pe perioada de fierbere de cca 10 min. Nu se lasa sa clocoteasca, crema doar fierbe pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.

Gelatina se scurge de surplusul de apa si se adauga cremei care a fiert. Se amesteca pana ce aceasta este bine incorporata cremei. Se adauga si ricotta care a fost amestecata in prealabil cu zaharul si se toarna apoi in forme.

Forma se pune la frigider pentru cca 2 ore.
Inainte de a fi servite, prajiturelele pot fi decorate dupa bunul plac.


Pofta buna!