Site coolinaria.ro

Gugelhopf / Guguluf


Prajitura originara din Germania si Austria, guguluful este un desert aspectuos, sub forma de inel, care poate fi preparat in nenumarate variante, pentru toate gusturile.

Gugelhopf / Guguluf

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 40 gr drojdie de bere
  • 120 ml lapte
  • 180 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • nucsoara proaspat rasa
  • coaja de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 100 gr stafide
  • 20 ml rom
  • 16 migdale decojite
  • zahar pudra / fulgi de cocos
  • 1-2 linguri de cacao (optional)
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un castron si faceti un spatiu in mijloc, unde veti pune maiaua din drojdie de bere. Maiaua se prepara astfel: drojdia se freaca cu o lingurita de zahar peste care se toarna putin lapte caldut. Se presara putina faina pe deasupra si se lasa la crescut cca 15 min.

Peste faina din vas se pune maiaua, untul pe care l-am frecat cu ouale si aromele. Compozitia se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca 20-25 min. Stafidele se tin in rom, dupa care se scurg bine. Se introduc si ele in coca si se mai lasa din nou la crescut.

In cazul in care doriti sa aveti si cacao in prajitura, adaugati 1-2 linguri de cacao in putina compozitie si combinati-le in momentul in care ati pus compozitia in forma de copt.

Se introduc intr-o forma de silicon (de preferat cu orificiu in mijloc) si se acopera cu un strat de migdale. Lasati-l sa mai creasca si in forma, pana ce isi dubleaza dimensiunea si apoi o introduceti in cuptor, dupa ce acesta a fost preincalzit la 200°C. Se coace timp de 45 min si nu se deschide cuptorul in aceasta perioada.

Se scoate din cuptor si se lasa in forma pana ce se raceste.
Se pune pe platoul de servit si se pudreaza cu zahar pudra sau fulgi de cocos.


Pofta buna!