Site coolinaria.ro

Cozonac cu nuca



Cozonac cu nuca

Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 50 g droijdie
  • 2 pahare lapte 200gr unt ulei sau margarina 5 oua 250gr zahar 1 lingura coaja de lamiae sau portocala rasa
  • zahar vanilat, rom, putina sare
  • un varf de cutit sare
  • Pentru umplutura cu nuci: 400 gr miez de nuca
  • 300 gr zahar
  • 2 albusuri
  • ½ pahar lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de rom
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in in lapta caldut, Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si incepem sa amestecam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini sau de pereti vasului.Se adauga apoi treptat untul topit. Daca e prea tare aluatul se poate adauga putin lapte. Aluatul se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 1-3 ore. Pentru umplutura cu nuci: Se pune miezul de nuca intr-un castron si se amesteca cu zaharul, romul,coaja de lamiae rasa,albusuriel battue spuma, laptele si putina cacao. Dupa ce a crescut bine aluatul, luam o bucata si o intin


Pofta buna!