Site coolinaria.ro

Tortul "La multi ani!"


Este o prajitura special conceputa pentru ziua aniversara. Este simplu de facut si nu necesita multe cunostinte in materie de cofetarie, forma de silicon fiind cea care va va ajuta sa fiti creative pentru a oferi celor dragi acest tort deosebit.

Tortul

Ingrediente:
  • 8 oua
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 400 gr unt
  • esenta de vanilie, de rom dupa preferinta
  • 1/2 pachetel de praf de copt
Mod de preparare:
Puneti intr-un vas faina, zaharul si praful de copt. Le amestecati cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se adauga untul topit si racit, ouale frecate cu un praf de sare si praful de copt. Se amesteca bine totul.
Forma de tort se unge cu unt numai prima data cand o utilizati. Se umple cu compozitia realizata.

Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Se asaza forma in cuptor in partea superioara a cuptorului si se coace in primele 10 min la temperatura ridicata dupa care se continua coacerea inca 35-40 min la temperatura de 160 ºC.
Dupa primele 20 min usa cuptorului se poate deschide pentru a verifica stadiul coacerii.
Daca vi se pare ca prajitura nu este coapta dupa cele 45-50 min, puteti sa o mai lasati inca 10 min, verificand din cand in cand daca s-a copt.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se orneaza.
Pentru ornare se poate folosi ciocolata alba sau cu lapte, topita la bain-marie. Literele si figurinele de pe forma de tort se ung cu ciocolata topita si apoi forma se introduce in frigider pentru minimum 2 ore sa se intareasca.


Pofta buna!