Site coolinaria.ro

Inghetata cu iaurt si capsuni


Inghetata se poate face din orice fel de fructe, dar foarte bine coapte (piersici, caise, pepene galben sau rosu), dupa preferinta, care se mixeaza in blender pentru a putea fi incluse in compozitie.

Inghetata cu iaurt si capsuni

Ingrediente:
  • 100 gr capsuni
  • 100 ml lapte condensat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 30 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Maruntiti foarte bine capsunile si strangeti sucul rezultat.
Adaugati laptele condensat, zaharul, zeama de lamaie si varful de sare si mixati bine.
Compozitia rezultata se toarna in 4 forme din silicon pentru inghetata Lekue si se pune in congelator.

Avantajul acestor forme din silicon este ca nu riscam sa curga inghetata pe cornet. De asemenea, ocupa foarte putin spatiu.

Puteti folosi orice tip de zahar, dar cantitatea depinde de cat de acrisoare sunt fructele.


Pofta buna!