Atentie: Foile de gelatina trebuie umezite in apa rece si scurse bine.
Siropul de zahar se face din 100 ml apa si 135 gr zahar puse impreuna la fiert pentru 4 min. La racirea siropului se adauga 1/2 fiola de esenta de vanilie.
Faceti un piure din zmeura si amestecati-l cu siropul din zahar. 150 gr din piureul de zmeura se va pune deoparte pentru a fi utilizat la decorarea prajiturii. Restul de piure din zmeura se lasa sa se racoreasca.
Se dizolva gelatina si apoi se adauga in piureul rece dupa care se adauga si frisca. Se amesteca totul usor, pentru a avea o compozitie omogena.
Spuma rezultata se toarna in forma de silicon, care se introduce in congelator pana la inghetarea completa.
Pentru sosul de ciocolata:
Taiati ciocolata cu cutitul si puneti-o in cele 80 gr de lapte incalzit; amestecati apoi cu frisca.
Odata amestecate toate ingredientele, acoperiti si lasati sa se raceasca.
Scoateti inimile din forma si puneti-le in frigider cel putin 3 ore.
Umpleti cavitatea superioara cu piureul de zmeura pe care il aveati pus deoparte, adaugati sosul de ciocolata pe deasupra si serviti.
Pofta buna!