Site coolinaria.ro

Paine rustica


Pentru ca painea rustica este un deliciu prea putin gustat in casele noastre, va invitam sa preparati aceasta paine folosind o reteta pe cat de simpla, pe atat de usor de pregatit datorita aliatului nostru fidel din bucatarie, aparatul de facut paine.

Paine rustica

Ingrediente:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri sare de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 750 gr faina cu tarate
  • 1,5 lingurita zahar
  • 11 gr drojdie uscata
  • 150 gr seminte de floarea soarelui si susan
Mod de preparare:
Se pune apa calduta cu sare, se adauga uleiul de masline.
Se toarna uniform in vas faina.
Se face deasupra un sant si se presara drojdia de bere uscata.

Se programeaza masina de facut paine la programul pentru paine de 1250 gr. Se aleg optiunile de rumenire dorite.
Semintele se presara uniform pe aluat si acestea se adauga in timpul unei perioade de repaos intre doua perioade de dospire.
Pentru a avea o crusta moale, ungeti painea proaspat coapta cu putin ulei de masline.


Pofta buna!