Site coolinaria.ro

Pasta de peste cu creveti


Pentru un aperitiv deosebit de fin puteti alege sa preparati aceasta pasta de peste cu creveti. Este usor de preparat si usor de digerat pentru o cina rapida. Puteti adauga si alte condimente preferate si acestea vor insoti foarte bine pasta din carne de peste alb.

Pasta de peste cu creveti

Ingrediente:
  • 200 gr creveti
  • 200 gr file de peste alb (cod sau pangasius)
  • 2 fileuri de ansoa
  • unt moale
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper macinat
  • 1 lingurita chili
Mod de preparare:
Pestele alb (cod sau pangasius) se pune cu putina apa la inabusit, timp de cca 5 min. Carnea fiarta se scoate din vas si se lasa sa se raceasca.
Pestele se pune intr-un castron, se adauga chili, piper, putina sare, fileurile de ansoa si se mixeaza bine pana ce se obtine o pasta fina si omogena.
Cantariti pasta obtinuta. O aceeasi cantitate de unt moale se va amesteca cu pasta din peste. Se amesteca pana ce toata compozitia este omogena.

Se adauga apoi crevetii intregi. Puteti folosi crevetii deja fierti pe care ii cumparati de la supermarket. Este mai practic si mai comod.
Toata compozitia se pune la foc mic, se amesteca in continuu si se fierbe cca 5 min.
Se toarna aceasta compozitie intr-o forma de silicon in asa fel incat untul topit sa fie bine inglobat.

Se lasa la racit si apoi se introduce in frigider pana in momentul in care se serveste. Este de preferat sa fie tinut in frigider minim 2 ore pentru a se solidifica bine.
Pasta se pastreaza bine la frigider chiar si cateva zile. Se serveste la masa cu felii de paine prajita calda, se pot adauga si cateva masline fara samburi, taiate rondele, alaturi de un ceai fierbinte dres cu lamaie.


Pofta buna!