Site coolinaria.ro

Ciorba de perisoare



Ciorba de perisoare

Ingrediente:
  • 250 g carne de vita (eventual oase de vaca)
  • ceapa
  • morcov, telina si pastarnac
  • orez dupa preferinta
  • 15 ml ulei
  • rosii(200g) sau bulion (25 g)
  • un ou
  • sare dupa gust
  • o legatura de leustean (sau patrunjel)
  • 1/2l bors.
Mod de preparare:
Daca avem si oase de vaca, le fierbem in apa in care adaugam sare pentru aproximativ 2 ore si jumatate. In zeama obtinuta dupa strecurarea fierturii se pun in continuare la foc legumele (spalate si taiate in cubulete) si ceapa (curatata si tocata). Apoi se amesteca cu sare si ulei. In acest timp carnea se toaca si se amesteca cu oul, zarzavaturi, orez, sare si piper, si se formeaza cu mana uda perisoarele. Acestea se pun la fiert in oala cu zarzavat. Dupa o jumatate de ora se adauga borsul clocotit si leustean (sau patrunjel) tocat marunt. Borsul se drege cu putina smantana.


Pofta buna!