Site coolinaria.ro

Crema de zahar ars cu lapte condensat indulcit


Crema de zahar ars, crema caramel sau prajitura rasturnata sunt diferite forme ale unui dulce clasic pe care fiecare familie in mod sigur l-a preparat si pe care l-am savura cu totii fara incetare. Este desertul pe care oricine a avut curiozitatea si l-a testat si care in mod sigur a reusit.

Acum venim cu o varianta in care laptele este inlocuit cu mult succes de catre laptele condensat indulcit. Se obtine astfel o crema delicioasa cu o altfel de textura, mult mai ferma si mai densa, dar care are bine-cunoscutul strat de caramel.

Crema de zahar ars cu lapte condensat indulcit

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 1 cutie de lapte condensat (395 gr)
  • 0,5 l apa
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura de apa
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180°C.
Se pregateste caramelul: se pune zaharul intr-o cratita si se topeste impreuna cu 1 lingura de apa.
Cu acest caramel se tapeteaza o forma care se lasa deoparte sa se mai intareasca pana ce pregatim crema.

Ouale se bat cu mixerul.
Se incorporeaza laptele condensat indulcit, apa si zaharul vanilat.
Amestecul bine omogenizat se introduce in forma tapetata cu caramel.
Forma se acopera cu o folie de aluminiu.

Se pune aceasta forma peste un alt vas si se fierbe la bain-marie timp de 55 min.
Trebuie avaut grija ca apa din bain-marie sa nu inceapa sa fiarba.
De aceea este bine sa adaugati din cand in cand mici cantitati de apa in vasul de bain-marie.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.
Uneori chiar este bine de pus la frigider si tinuta sa se raceasca foarte bine.


Pofta buna!