Site coolinaria.ro

Papricas din carne de miel


Mancare traditionala ungureasca, intalnita adesea si pe mesele noastre. Reteta in varianta originala prevede ca materie prima carnea de vita. Pentru ca Pastele bate la usa si dorim sa gatim carne de miel, ne-am gandit ca aceasta propunere este mai tentanta.

Sunt si variante de papricas in care intalnim cartofi. Noi ne-am gandit sa folosim o varianta pe cat de interesanta, pe atat de gustoasa. Va propunem sa inlocuiti cartofii cu o gulie. Veti simti diferenta, finetea gustului si dulceata guliei.
Si, ca aceasta experienta sa fie unica, va sugeram sa serviti papricasul cu galuste.

Papricas din carne de miel

Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel
  • 1 morcov mare
  • 1 gulie mare
  • 1 l supa concentrata din carne
  • 1 lingura boia de ardei
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita se incinge putin ulei si se introduc bucatile de carne.
Carnea se rumeneste pe toate partile, dupa care se scoate si se pune deoparte, in asteptare.
In aceeasi cratita se inabusa cateva minute ceapa tocata marunt, morcovul taiat in rondele mai groase si gulia taiata in cuburi potrivit de mari.
Se repun bucatile de carne si se acopera totul cu supa din carne pentru a se inabusi bine, la foc mic.
Carnea trebuie sa fie bine patrunsa.

Dupa ce carnea s-a inmuiat si sosul a scazut, se adauga smantana amestecata cu 1 lingura de faina si boiaua de ardei (sau mai mult, in functie de preferinta).
Se mai fierbe inca 5 min, atat cat faina sa fie fiarta, se sareaza si pipereaza daca doriti mai condimentat.

Galustele se fac in momentul in care sosul fierbe.
Se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie moale si consistenta.
Intr-un vas se pune apa la fiert si se adauga putina sare.
Cand apa fierbe se pune din compozitia de galuste cu o lingurita.
Cand galustele ies la suprafata, se scot cu ajutorul unei palete si se introduc fierbinti in sosul care fierbe.
In cazul in care nu sunteti prea doritor de galuste, puteti servi papricasul cu orez natur.


Pofta buna!