Site coolinaria.ro

Oua in cuib


Oul este un aliment complet. El poate face parte din lista de ingrediente pentru aproape orice preparat, in aproape orice reteta. Puteti sa-l preparati cum doriti, fiert in coaja, prajit, moale sau cleios, cu diferite garnituri, in diferite combinatii.

Oua in cuib

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 0,5 kg cartofi
  • 40 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura pesmet
  • 1 praf de sare si piper
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se pun intr-un vas cu apa la fiert.
Se sareaza si se fierb aproximativ 20 min.
Se scurg bine de apa, se adauga laptele fierbinte si untul taiat in bucati.
Se mixeaza totul bine pana ce se obtine un piure compact si omogen.

Cuptorul se incalzeste la 200° C.
Un vas dreptunghiular pentru copt se unge bine cu unt.
Se pune piureul si se uniformizeaza stratul cu ajutorul unei spatule.
Faceti niste locasuri in stratul de piureu folosindu-va de o lingura.
Introduceti vasul in cuptor pentru 2-3 min.

Scoateti vasul din cuptor.
Spargeti cate un ou si puneti-l in fiecare locas.
Presarati fiecare ou cu putin pesmet, cu sare si putin piper.
Reintroduceti vasul in cuptor si lasati sa se coaguleze oul dupa preferinta.
Perioada poate fi intre 5 si 7 min.
Scoateti din cuptor si serviti imediat.


Pofta buna!