Site coolinaria.ro

Strudel cu mere si cocos



Strudel cu mere si cocos

Ingrediente:
  • 1 1/2 foaie de aluat de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca pisata
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
2/3 din cantitatea de mere se coace la cuptorul cu microunde timp de 5-6 min, la putere redusa.
Cand se racesc putin se curata pulpa cu ajutorul unei lingurite si se prepara cu ele un piureu.
Restul de mere necoapte se taie in felii subtiri.

Se ia o forma de cozonac, se unge cu putin unt, se asaza o foaie de placinta.
Foaia se unge cu putin ulei, iar aluatul sa fie ridicat si pe peretii formei.
Se pune primul strat cu mere coapte, se presara scortisoara, se stropeste cu putina esenta de vanilie, putin zahar si jumatate din cantitatea de fulgi de nuca de cocos.

Se asaza un al doilea strat de felii de mere, se presara si peste acest strat scortisoara, zahar, restul de esenta de vanilie, fulgii de nuca de cocos si nuca pisata.
Se acopera umplutura cu restul de 1/2 de foaie de aluat, se inteapa cu o furculita, se unge cu oul batut cu un praf de zahar si se introduce la cuptor pentru cca 30 min.
Se verifica stadiul coacerii cu ajutorul unei scobitori.

Strudelul se scoate din cuptor si inainte de a fi taiat se pudreaza cu zahar pudra.

Foto: Wikipedia


Pofta buna!