Site coolinaria.ro

Drob de miel



Drob de miel

Ingrediente:
  • 1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima - cantarite dupa fierbere)
  • 2 cepe mari
  • ceapa verde (8 fire)
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 2 felii paine mai veche (fara coaja)
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de smantana
  • 2 linguri faina
  • 4 oua crude
  • 8 oua fierte tari
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper
Mod de preparare:
Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane apa curata.
Se pun in apa cu otet si sare timp de 30 minute pentru a iesi eventualele mirosuri.
Se fierb organele timp de 5 minute.
Se arunca apa in care au fiert, se spala oala si se pun din nou la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.

Se toaca foarte marunt ceapa, ceapa verde, mararul, patrunjelul si 4 oua fierte.
Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
Se scurg bine organele si dupa ce se racesc se toaca foarte marunt sau se dau prin masina de tocat carne.

Ceapa se caleste la foc mediu ata cat sa devina moale(nu se rumeneste).
Se adauga in tigaie ceapa verde, mararul si patrunjelul si se amesteca usor vreo 2-3 minute si se iau de pe foc.

Se bat 3 oua mari crude si se pun peste organele tocate si reci, se adauga amestecul de ceapa si verdeturile calite, 3 linguri de smantana, 2 linguri de faina, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Se unge o tava de chec cu margarina(inclusiv pe margini) si se toarna 1/3 din compozitie pe fundul formei.
Deasupra se asaza 4 oua fierte intregi.
Se toarna peste oua restul de umplutura.

Se bate un ou crud si se unge drobul cu el.
Se da drobul la cuptor timp de 50 minute.
Se lasa sa se raceasca si se da la frigider.


Pofta buna!