Site coolinaria.ro

Spuma de avocado, banane si miere


Aceasta spuma poate fi servita ca aperitiv. Bogate in magneziu, amandoua fructele sunt un mare beneficiu pentru organismul nostru, aducandu-ne un mare aport energetic fata de multe alte fructe.

Spuma de avocado, banane si miere

Ingrediente:
  • Pentru spuma:
  • 1 avocado bine copt
  • 1 banana bine coapta
  • 2 linguri miere
  • Pentru crocant:
  • 2 felii de paine foarte bine prajita la toaster
  • 10 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri nuci pisate
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • Pentru frisca:
  • 100 ml smantana lichida
  • 2 linguri miere pentru decorare
Mod de preparare:
Pentru spuma: avocado se mixeaza impreuna cu banana si cu mierea.
Se asaza in cupe si fiecare cupa se acopera cu film alimentar si apoi se introduc in frigider.

Pentru partea crocanta: Painea bine prajita se piseaza si rezulta un pesmet fin.
Untul se topeste, se amesteca cu pesmetul, se adauga zaharul, nucile pisate si scortisoara.
Se lasa pe foc pana ce incepe sa se coloreze putin.
Se lasa sa se raceasca.

Pentru frisca: smantana lichida se bate spuma tare cu mixerul fara a-i adauga zahar.
Se scot cupele din frigider, se adauga peste spuma de avocado cu banana, compozitia crocanta, peste ea se pune cate o lingura de frisca neindulcita si se decoreaza la final cu cate o lingurita de miere.

Se serveste imediat.


Pofta buna!