Site coolinaria.ro

Piept de pui cu sos de soia si miere


Reteta, usor de preparat, va fi cu siguranta savurata de copii, datorita gustului dulceag realizat prin asocierea ingredientelor asiatice cu miere.
Nu se mai adauga sare deoarece sosul de soia contine sare, iar sosul vietnamez nuoc-nam – pe care il gasiti la raioanele de condimente din supermarket-uri – are si el un gust particular.

Piept de pui cu sos de soia si miere

Ingrediente:
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 cepe
  • 8 linguri miere lichida
  • 8 linguri sos de soia
  • 4 linguri otet din orez
  • 4 linguri sos de peste (nuoc-nam)
  • 2 lingurite pudra de ghimbir
  • 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate in lamele.
Ceapa se curata de coaja si se taie si ea in lamele fine.

Mierea se amesteca cu sosul de soia, cu otetul de orez, sosul nuoc-nam si cu ghimbirul.
Acest amestec se toarna peste pieptul de pui lamelat si se pastreaza in frigider timp de o ora ca sa se patrunda bine.

Uleiul de masline se pune intr-o tigaie, se incalzeste.
Se pune ceapa sa se inabuse 2-3 min si apoi se pune si carnea de pui cu sosul in care a stat la rece.
Focul se reduce si se amesteca usor in tigaie.
Dupa cca 10 min carnea este preparata si se poate servi alaturi de orez basmatic.


Pofta buna!