Site coolinaria.ro

Ciorba de salata verde cu omleta si sunca afumata


O ciorba ca alternativa mai "light" fata de mesele copioase de pana acum.
Reteta difera de la o regiune la alta, de la persoana la persoana, cu variatii de gust interesante. Numitorul comun al acestei ciorbe este salata si restul legumelor din care se face supa.

Ciorba de salata verde cu omleta si sunca afumata

Ingrediente:
  • 3 salate verzi - numai mijlocul, usor galbui
  • 2 l supa concentrata de legume (2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina mijlocie, 1/2 ardei)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 gr sunculita afumata
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura faina
Mod de preparare:
Salata se spala bine la jet de apa rece. Se pune intr-o sita la scurs.
Intr-o oala se prepara o supa concentrata de legume, punanad la fiert legumele cu un praf de sare.
Dupa 20-30 min toate legumele sunt fierte.
Se scot cu spumiera si se pot folosi ca si garnitura la o carne fiarta sau la o friptura.

In timp ce preparati supa concentrata de legume rumeniti usor sunca afumata, timp de 2-3 min intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Dupa ce sunca este gata, aceasta se scoate si se lasa alaturi, in asteptare.
Se poate pune acum la prajit si omleta.
Ouale se bat si se rastoarna in tigaia incinsa.
Se pliaza omleta pe jumatate si se rumeneste si pe ce de-a doua jumatate.
Se da deoparte si, dupa ce s-a mai racorit, se taie in fasii. Se lasa in asteptare.

Salata se taie fideluta, se adauga ceapa verde taiata si se pun sa fiarba in supa concentrata de legume numai 5 min.
Dupa ce aceasta s-a fiert se adauga sunculita usor rumenita.
Se drege supa cu smantana frecata cu 1 lingura de faina si se mai fierbe inca 5 min.

Dupa ce ciorba este dreasa, se adauga patrunjelul tocat fin si sare dupa gust.
Omleta se pune si ea in ciorba si se mai da un clocot.
Se trage deoparte, se presara patrunjelul tocat fin si se serveste fierbinte impreuna cu crutoane din paine prajita si acrita cu zeama de lamaie, dupa preferinta.


Pofta buna!