Site coolinaria.ro

Sfecla rosie la gratar



Sfecla rosie la gratar

Ingrediente:
  • 2 sfecle rosii mari
  • 4 linguri sos vinegreta
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita frunze de tarhon - facultativ
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pentru sosul vinegreta:
  • 1 lingura otet balsamic
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper (dupa preferinta)
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe intr-o oala la foc redus timp de 15 min. Acestea trebuie sa fie semi fierte.
Dupa acest interval de timp, se scurge apa, sfecla se curata de coaja si fiecare sfecla este taiata in felii rotunde de cca 2 cm grosime. Se lasa in asteptare.

Sosul vinegreta se prepara amestecand ingredientele pana ce acestea se omogenizeaza.
Intr-un castron se pune sosul vinegreta si se amesteca cu verdeata tocata fin.

Fiecare felie de sfecla se introduce in castronul cu sos vinegreta, surplusul se scurge si feliile se pun apoi pe gratarul bine incins.
Fiecare felie de sfecla astfel asezonata se frige cate 1 min pe fiecare parte.
Se serveste ca garnitura pentru o friptura la gratar.


Pofta buna!