Site coolinaria.ro

Madlene cu ceai negru si miere


Madlenele sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza sau chiar la un ceai. Sunt usor de preparat si pot fi oferite si celor mici care se vor bucura de un dulce facut in casa.

Madlene cu ceai negru si miere

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 40 gr miere
  • 10 gr ceai negru
  • 50 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt (sau bicarbonat de sodiu alimentar)
  • 200 gr unt
Mod de preparare:
Untul se topeste pe flacara fara a-l arde. Se lasa sa se raceasca.
Ceaiul se pune in laptele caldut si se lasa sa se infuzeze.

Separat se amesteca ouale cu zaharul si cu mierea pana ce se obtine o pasta neteda si omogena.
Se toarna peste ea laptele infuzat cu ceai, faina cernuta si praful de copt.
Se amesteca si la final se adauga untul topit si racit.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Se pune aluatul in forma din silicon pentru madlene si se coace in cuptorul incalzit timp de cca 10 min, facand proba coptului cu ajutorul unei scobitori.

Cand sunt coapte, madlenele se scot din cuptor si se lasa sa se racoresca.


Pofta buna!