Site coolinaria.ro

Negresa



Negresa

Ingrediente:
  • 400gr. zahar
  • 1 pachet de margarina sau unt (200gr.)
  • 50 gr. cacao
  • 250 gr. faina
  • 6 oua
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • praf de copt
  • ornamente de prajituri la alegere
Mod de preparare:
Zaharul se amesteca intr-un vas si se prajeste ca pentru o crema de zahar ars; dupa aceea, pe un fund de lemn udat bine cu apa, se rastoarna compozitia pentru racire.
Caramelul astfel obtinut, cât este fierbinte, se zdrobeste in bucati mici cu ajutorul unui facalet.

Se separa ouale in doua vase, in primul fiind margarina si inca 200 gr. zahar, iar in celelalt punandu-se albusurile care se bat spuma.
Albusurile batute se rastoarna peste compozitia din primul vas, unde se adauga cacao, faina si praful de copt nestins, obtinandu-se astfel coca prajiturii.
ATENTIE: In compozitie se pun si 2-3 linguri de apa, pentru a nu se intari prajitura din cauza continutului de cacao!

Galbenusurile si restul de zahar si zaharul vanilat se amesteca bine cu mixerul si se pastreaza pentru mai tarziu.
Coca se pune intr-o tava in cuptorul incins.
Dupa un timp, cand aluatul nu este complet copt, se scoate tava si se pune compozitia cu galbenusuri pe deasupra, apoi tava se introduce din nou in cuptor pana la coacerea completa.
Dupa ce s-a copt, se pune caramelul faramitat, in ploaie, peste prajitura fierbinte.


Pofta buna!