Site coolinaria.ro

Granita cu socata, lamai verzi si castraveti



Granita cu socata, lamai verzi si castraveti

Ingrediente:
  • 3 castraveti (trebuie sa rezulte min 450 ml suc de castraveti)
  • 3 lamai verzi zemoase
  • 300 ml socata
Mod de preparare:
Castravetii se curata de coaja si se taie pe lungime in bucati.
Se introduc intr-un blender si se mixeaza bine pana ce au consistenta omogena.
Se strecoara printr-o sita in asa fel incat sa fie indepartata partea fibroasa.
Dupa aceasta operatiune vor ramane cca 450 ml de lichid. Pulpa nu se foloseste.

Lamaile verzi se storc bine si se adauga la socata deja preparata dupa care se amesteca bine.
Acest amestec se adauga sucului de castraveti deja preparat.
Daca aroma socatei nu se simte se mai poate adauga putina socata.

Toata compozitia se pune intr-un vas, de preferat de silicon sau plastic, in care am pus in prealabil o folie de plastic alimentar.
Acesta forma se va introduce in congelator pentru 2 ore.

Dupa 2 ore forma se scoate din congelator si, cu ajutorul unei furculite, se sparge gheata incepand cu marginile vasului.
Se reintroduce in congelator.
Operatia se mai repeta de inca 3-4 ori pana ce bautura solidificata devine cristale fine si capata o textura interesanta.
Aceasta va avea culoare galben-verzuie cu aspect de cristale de zapada.

Odata preparata, granita - aceasta bautura racoritoare in cristale fine de gheata - se reintroduce in congelator si se serveste foarte rece, cand se doreste.


Pofta buna!