Site coolinaria.ro

Inghetata cremoasa cu cirese


Pentru ca sezonul cireselor abia a inceput, pregatim un desert foarte indragit de toti, delicios si dorit in sezonul cald: inghetata cu cirese.
La baza este o inghetata simpla, careia ii adaugam un piure de cirese si cativa biscuiti din aluat sfaramicios sau biscuiti cu migdale.

Inghetata cremoasa cu cirese

Ingrediente:
  • Pentru piureul de cirese:
  • 0,5 kg cirese
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri de zahar
  • Pentru inghetata cremoasa
  • 150 gr cirese proaspete
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri sirop concentrat de cirese
  • 1 galbenus
  • 125 ml lapte
  • 75 ml smantana de patiserie
  • 1 pliculet de vanilie
  • Pentru decor:
  • cativa biscuiti fini cu migdale sau sfaramiciosi
Mod de preparare:
Pentru preparararea piureului de cirese: ciresele se spala, se scurg bine si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas la fiert cu apa si se fierb intre 15 si 20 min pana ce lichidul scade complet.
Se poate pune si zaharul la fiert, inca de la inceput.
In cazul in care nu se doreste un piureu foarte dulce, renuntam la acest ingredient.

Piureul se lasa sa se raceasca si se pastreaza in borcan in frigider.
El poate fi folosit in cantitatea dorita adaugandu-l oricarui tip de inghetata.

Inghetata se prepara fara a pune la foc ingredientele.
Smantana se bate spuma cu mixerul pana ce capata consistenta de frisca.
Restul ingredientelor se amesteca bine impreuna iar la final se incorporeaza si smantana batuta spuma.
Toata compozitia se omogenizeaza si apoi se introduce intr-un vas la congelator.

Cand se serveste, se orneaza cu cativa biscuiti fini cu migdale sau sfaramiciosi si se adauga cate 1-2 linguri de piure de cirese.


Pofta buna!