Site coolinaria.ro

Pere in sos de vin rosu condimentat


Un desert parfumat, aromat si usor condimentat pentru orice anotimp.

Pere in sos de vin rosu condimentat

Ingrediente:
  • 4 pere
  • 250 gr zahar
  • 250 ml vin rosu
  • 2 cuisoare
  • 1 portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de lingurita de ghimbir
  • 1 baton de vanilie
  • 1 varf de cutit de piper
Mod de preparare:
Portocala se spala si se sterge bine cu un servet de hartie. Coaja se da pe razatoarea fina iar portocala se stoarce. Sucul va fi folosit la sos.

Vinul se pune intr-un vas cu peretii inalti la fiert. In acest vas se vor pune perele si vor trebui sa stea drepte. Este bine de facut o proba inainte de a pune la fiert vinul.

Peste vinul pus la fiert se adauga zaharul, sucul de portocale, batonul de vanilie taiat in doua pe lungime si transversal, scortisoara, cele doua cuisoare si ghimbirul. Toate aceste ingrediente se vor fierbe aproximativ 10 min la foc redus. Vasul se trage apoi de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat cca 15 min.

Perele se curata de coaja, pastrand coditele. Dupa ce vinul s-a infuzat, se repune pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote mici. Se iau si se introduc in vasul cu vinul ce clocoteste incet.

Focul se va stinge dupa ce perele au fost introduse in vas. Fructele se pastreaza in siropul cu vin parfumat si condimentat pana ce acestea se racesc.

Pentru a fi servite, perele se scot, se pun intr-un vas cu diamtru mai mare - cum ar fi un vas special pentru servit salate de fructe sau compot - peste care se toarna siropul filtrat in prealabil.
Se serveste rece de la frigider.


Pofta buna!