Site coolinaria.ro

Tarta spumoasa cu spanac


Spanacul este bine cunoscut ca o rezerva importanta de fier. Se poate prepara in diferite moduri, oparindu-l numai 20-30 de secunde pentru a evita distrugerea mineralelor pe care le contine.
Se poate prepara usor si inabusit in unt si poate fi servit ca garnitura pentru diferite tipuri de carne. Frunzele mici, fragede, crude, netratate termic se pot manca in salate, stropite cu putin suc de lamaie sau cu putina maioneza, in functie de preferinte.

Tarta spumoasa cu spanac

Ingrediente:
  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 200 gr branza ricotta
  • 50 gr parmezan
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon din porumb - optional
  • 1 praf de sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul se curata de cotoare si coditele mai groase si se spala cu multa apa rece. Se scurge bine.
Intr-o oala cu capacitatea de 2-3 l se pune apa la fiert.
Cand apa incepe sa clocoteasca se introduc frunzele de spanac curatate, spalate si scurse.
Frunzele se oparesc dupa care, folosind o spumiera, se scot pe un tocator, se lasa sa se mai scurga, apoi se toaca marunt cu ajutorul unui cutit din plastic sau lemn.

Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare si cu putin piper.
Se incorporeaza ricotta, parmezanul si la final spanacul tocat fin.
In cazul in care spanacul nu a fost bine scurs si compozitia pare a fi prea lichida, se poate adauga si o lingura din amidon de porumb.
Se omogenizeaza compozitia care se pune intr-o forma rotunda de tarta (de preferat din silicon, pentru ca nu este necesara ungerea acesteia cu unt sau ulei).

Se incalzeste cuptorul la 170ÂșC.
Se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 min.
Dupa ce forma se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cca 5 min, dupa care se taie in portii ce pot fi scoase din forma.
Se poate servi ca garnitura la o carne preferata sau impreuna cu oua ochiuri.


Pofta buna!