Site coolinaria.ro

Risotto cu spanac


Aceasta reteta poate fi folosita pentru prepararea unei garnituri ce va insoti un peste preferat – de exemplu dorada - sau ca fel de mancare principal, daca doriti sa mancati ceva lejer dar foarte gustos.
Cantitatile sunt fie pentru 4 garnituri care vor insoti o portie de peste fript sau la tava, fie pentru 2 portii sanatoase de orez cu spanac.

Risotto cu spanac

Ingrediente:
  • 100 gr orez pentru risotto
  • 1 kg spanac
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 20 gr unt
  • 1 l supa de legume
  • 100 ml vin alb
  • 50 gr parmezan
  • 1 praf de sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul se opareste aproximativ 20-30 sec, se scurge si se toaca fin pe tocator cu un cutit nemetalic.
Intr-un vas se pune untul, se topeste fara a-l lasa sa fumege si se adauga ceapa verde care a fost curatata, spalata si tocata in lamele fine.
Ceapa se inmoaie usor, cu grija sa nu se arda.

Orezul pentru risotto se clateste intr-o sita, la jet de apa rece, se scurge, dupa care se adauga peste ceapa inabusita.
Se amesteca usor si se tine pe foc cateva minute, pana ce devine translucid.
Se toarna imediat vinul alb si se mai inabusa, pana ce tot vinul se evapora.
Dupa evaporarea vinului se toarna peste orez supa de legume fierbinte.

Se lasa sa fiarba la foc redus, respectand indicatiile producatorului, inscrise pe pachetul de orez.
In general, dupa 20-25 min orezul este fiert.
Inainte cu 5 min de finalizarea fierberii orezului se adauga spanacul oparit, scurs si tocat fin.

Se potriveste de sare si piper si se amesteca din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se prinda.
Se adauga parmezanul si se amesteca 2-3 min, pana ce orezul cu spanac devine cremos.

Se da deoparte de pe foc.
Vasul in care a fiert orezul se acopera cateva minute cu un capac, inainte de a-l servi.
Se serveste cald, alaturi de peste sau simplu, ca atare.


Pofta buna!