Site coolinaria.ro

Orez cu lapte, arome si cafea


Un desert diferit de ceea ce cunoastem ca fiind orezul cu lapte facut de bunica. Aromele de rom si vanilie, asociate cu cafeaua, dau un gust deosebit orezului ce poate fi servit ca si gustare de dupa-masa.

Orez cu lapte, arome si cafea

Ingrediente:
  • 1 lingura ness
  • 1/2 portocala - coaja rasa si suc
  • 100 gr orez cu bob mic, rotund
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 180 gr smantana
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca nessul cu sucul de portocale si cu 120 ml apa si se pune pe foc sa fiarba putin. Se da vasul deoparte si sa se raceasca. Orezul se spala, se scurge bine si dupa ce siropul s-a racit se introduce in vas. Se lasa timp de 5 min sa la inmuiat.

Se repune vasul pe foc si se adauga si laptele care trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu orezul (nu rece din frigider). Focul trebuie sa fie mic si orezul este gata cand bobul se inmoaie, dar nu este terciuit. Se amesteca din cand in cand cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn ca sa nu se lipeasca.

Dupa ce a fiert suficient, vasul se da deoparte, se adauga esentele, zaharul, coaja de portocala, untul si smantana. Se amesteca usor pana ce se incorporeaza totul si apoi se poate servi.


Pofta buna!